הקשר בין עישון וטיפול בחרדות למעשה אינו קיים, חרדות קיימות במקור על מנת למנוע מאיתנו למות!, אך מנגד העישון הורג אותנו, אז נשאלת השאלה למה צריך טיפול בחרדות כדי להפסיק לעשן?. לא מעט מעשנים אכן רוצים להפסיק עם ההרגל המגונה שגורם להם להשתעל, להסריח ואף בסופו של דבר למות. הפרדוקס הגדול הוא שחרדות מתחילות במוח מחשש לחיינו פשוטו כמשמעו, ואילו פעולת העישון שבאמת מהווה סיכון חיים אמיתי לא מפסיקה, יתרה מכך ישנם לא מעט הסובלים מחרדות שמעשנים.
טיפול בחרדות טרם הפסקת העישון
כאשר אומרים טיפול בחרדות ההקשר הראשון הוא לפסיכיאטר או פסיכולוג, אומנם זהו הקשר הגיוני אך הכוונה כאן היא לטיפול בחרדות מפני הפסקת עישון ולא חרדות שמלוות בתופעות לווי כגון הזעה, קוצר נשימה, חוסר תיאבון וכדומה, הכוונה כאן היא לחרדות מחשבתיות שמונעות מאיתנו או נכון לומר משמשות עבורנו כתירוץ מושלם למה לא להפסיק לעשן. חלק מהתירוצים יכולים להישמע הגיוניים ביותר וחלקם שטותיים וחסרי בסיס, בסיכומו של דבר המטרה היא למצוא את כל הדרכים והאפשרויות להמשיך ולעשן. על מנת לבצע טיפול בחרדות אלו עלינו ראשית לרצות בהפסקת העישון, הרצון הוא אחד הכוחות החזקים ביותר, אם יש לכם רצון כל המכשולים מתגמדים.
סוגים של תירוצים שטיפול בחרדות נדרש להם
טיפול בחרדות למעשה בא לומר דבר אחד ברור והוא שכח הרצון מתגבר על כל מכשול, חרדה מובילה ששגורה בפי המעשנים היא: "אני יהיה עצבני", והחרדה הבאה אחריה היא: "אני אשמין ואצטרך לבצע שאיבת שומן", אלו למעשה החששות המובילות שמשמשות כעוגן שעונה על השאלה "למה כן להמשיך ולעשן". ובכן התירוצים נשמעים יחסית די הגיוניים, טיפול בחרדות בא לומר דבר פשוט והוא אני מעשן כי אני רוצה ואני מפסיק כי אני רוצה יותר. טיפול בחרדות בא לתת מענה על החששות לו ולומר כי כאשר מפסיקים לעשן אולי מחפשים כל מיני תחליפים אוראליים לסיגריה אך עם שליטה עצמית ובקרה נכונה ניתן להתגבר על הרצון הזה, לגבי עצבים, הניקוטין יוצר קשר ישיר עם אנדורפינים במוח, עישון נותן תחושה טובה ורגועה שהיא ההיפך מלהיות עצבני אולם עם טיפול בחרדות ניתן להתגבר על מכשול זה ואחרים.