לדעת לאן הולכים, זה לרוב רעיון טוב כשמתחילים כל מסע. אפילו נסיעה קטנה. לא משנה אם נוסעים לעבודה, לחופש או למפגש משפחתי.
לכן, זה די מפתיע שבתחילת הפרשה, ה' אומר לאברהם, "לך-לך מארצך ממולדתך ומבית אביך"1 ורק אחר כך הוא מודיע לו לאן. הלוא אברהם יודע מאיפה הוא יוצא? ושוב, למה לא להגיד מייד לאן?
על ידי דיוק בפסוק, המלבי"ים מסביר: "אמר לך לך שילך אל עצמו." אם כן הפסוק אומר לו לאן ללכת. לך לך – אל תוכך, אל עצמך, אל הכוחות שלך. לך ליעד – אך היעד זה אתה! המטרה היא להיות מי שאתה באמת. איפה שהיית, המקומות שלמדת שם, בבין אם היה ראוי וצריכים להמשיך ככה ובין אם זה לא ראוי וצריכים להתרחק מזה. הכל זה חלק ממך. זה גם נכון לגבי האמונות והחלומות שלך. עבר, הווה ועתיד – כולם מתאגדים יחד לייצר את מי שאתה בכל רגע נתון.
אברהם גר משך 75 שנה בארץ של עובדי עבודה זרה, אך הוא לא היה אחד מהם. 'לך-לך' – לך קדימה פנימה, וסמוך על אמונותיך שהם אלו שיקדמו אותך. הם יעזרו לך להכיר את המשמעות האישית של חייך, שהיא, כתב דר. ויקטור פרנקל, המניע העיקרי בחיים.
זה דורש אומץ ויושר. לא קל לנו להתנתק מהרקע שלנו – אך כשבאים ממקום כמו שאברהם היה חי בו, זה נחוץ. וכדי להצליח בזה היה צריך קודם ללכת את עצמו – להכיר שיש כוחות. להכיר מהם הכוחות שלו. להכיר שהוא יכול לעמוד נגד כל המתנגדים לו. להכיר את הרקע – כן. לתת לרקע לקבוע לנו את הדרך בחיים- לא. לך קודם פנימה.
אפילו אברהם לא היה יכול להתנתק מהרקע עד שהכיר מה שיש בו – את היכולות הטמונים בו. רק אז יוכל לעשות את המסע האישי שלו לארץ ישראל.
נוכל ללמוד מאברהם והדרך שעבר. שנסתכל פנימה, ונכיר את הכוחות הפנימיים שלנו ואז נוכל לצעוד לקראת חיים יותר מלאים ובעלי משמעות.
1. בראשית יב:א
2. Frankl, Man's Search for Meaning, p. 105
לפרטים נוספים וללמוד איך לוגותרפיה יכולה לעזור לכם לבנותת חיים יותר מלאים ובעלי משמעות, אנא השאירו פה את הפרטים ואחזור אליכם.